Newsletter

Die besten Angebote und die besten Urlaubstipps kostenlos in ihrer Mailbox? Jetzt abonnieren!

Märkte in der Toskana

Die Toskana bietet eine enorme Vielfalt und Anzahl an Märkten, welche meistens täglich stattfinden, andere nur wöchentlich, oder monatlich. Von dem kleinsten Biomarkt, der Bauern der Umgebung, bis zu den großen markthallen in den großen Stadten, gibt es hier für jeden etwas. In diesem Blog eine kleine Auslese von Märkten, die Sie ins italienische, bzw. toskanische Leben begleiten.

Märkte in der Toskana

Mercato Centrale, Livorno
Der überdachte Markt in Livorno ist eine der ältesten Markthallen der Toskana und ist jeden Tag von Montag bis Samstag geöffnet. Heißen tut er Mercato Centrale, wird aber auch Mercato delle Vettovaglie genannt, wo Vettovaglie für Lebensmittel steht. Das Gebäude wurde 1894 im Jugendstil von Angelo Badaloni entworfen und ist in 3 Hallen geteilt, wo die mittlere große Halle 95 m lang, 26 m breit und 35 m hoch ist. 34 Geschäft und 230 Stände verkaufen hier jeden Tag frischen Fisch in der . De markt is te vinden op het Piazza Cavallotti, in het centrum van de stad. 
Bekijk de sfeer op de Mercato Centrale in Livorno. 

Mercatino dei Prodotti Biologici e Tradizionali della Val d’Orcia, Pienza
Wie op zoek is naar biologische boodschappen of fraai handwerk kan in Pienza (in de provincie Siena) zijn hart ophalen. Iedere maand vindt daar namelijk de Mercatino dei Prodotti Biologici e Tradizionali della Val d’Orcia plaats. Naast de befaamde Pecorino kaas shop je hier net zo gemakkelijk een schilderij van een lokale schilder. Voor ieder wat wils dus. Bovendien is ook Pienza zelf zeer de moeite waard van een bezoek. Het historische centrum van de stad staat al sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Dit geldt ook voor de streek van de Val d’Orcia. 

Mercato delle Cascine, Florence
Hoewel de meeste toeristen naar de Mercato di San Lorenzo gaan, is de Mercato delle Cascine in Florence net zo interessant. Dit is een van de grootste markten van Toscane, waar je iedere dinsdag allerlei etenswaren, kleding en spullen voor in huis kunt vinden. Hier vind je vooral locals, die hier graag shoppen vanwege de lage prijzen. 

Klik hier voor meer info over de Mercato delle Cascine in Florence. 

Mercato del Carmine, Lucca
Bij deze markt in Lucca is vooral de locatie bijzonder: hij vindt plaats in een voormalige kerk, de Santa Maria del Carmine. Je vindt hier talloze etenswaren, die je dagelijks kunt inslaan. Aangezien de markt pas om 19.30 uur sluit, is het ook een handige plek voor de last minute boodschappen. 

Mercato dell’Antiquariato, Arezzo, Pisa en Lucca 
Deze markt wordt gezien als de beste antiekmarkt van Italië en strijkt maandelijks in drie verschillende steden neer. Van meubels tot schilderijen en van sieraden tot muziekinstrumenten, je vindt het hier allemaal. Het eerste weekend van de maand vind je deze markt in Arezzo, het tweede in Pisa en het derde weekend in Lucca

Meer info over deze antiekmarkten in Toscane vindt u hier

Wilt u weten wanneer in de omgeving van uw vakantiehuis in Toscane de wekelijkse markt plaats vindt, dan vindt u hier een overzicht per provincie. Klik op de provincie waar u verblijft, vervolgens de gewenste plaats en er volgt een overzicht per plaats. Geheugensteuntje dagen in het Italiaans:
Sabato = zaterdag; Domenica = zondag; Lunedi = maandag; Martedi = dinsdag; Mercoledi = woensdag; Giovedi = donderdag; Venerdi = vrijdag. 


Zin gekregen in een vakantie naar Toscane en een bezoek brengen aan een van deze markten en de vele andere heerlijkheden van Toscane? Wij helpen u graag met het samenstellen van een reis naar Toscane. Neem contact met ons op voor meer informatie, tosca

Teile diesen Blog-Post jetzt mit deinen Freunden:
© 2000 - 2020 Tritt - Case in Toskana
toskana@tritt-toskana.de · (+49) 0151 2877 6111 Whatsapp Logo